Amager Børnemusik-festival

Hvert år står uge 7 i musikkens tegn.

Uge 7 er på Amager = Børnemusikfestival. Vi og gode kolleger på biblioteker og i andre kulturhuse arbejder på at skabe en festival, der præsenterer mange forskellige genrer og koncerter for børn og deres voksne. Noget er smalt; som når 30 personer lytter og lærer at danse folkedans i Børnekulturhuset, noget bredt; som når Wafande gæster Amager Bio og 600 glade børn og voksne synger med på hits og bliver opdraget i kunsten at gå til koncert. Udover koncerter holder vi musikworkshops for alle aldre, så store og små både får lejlighed til at lytte, prøve selv at spille, eksperimentere og danse. Målgruppen er børn i alle aldre og deres voksne.

I 2019 er festivalens fokus på fællesskabet omkring musikken og det at skabe musik selv. Festivalen får besøg af Tamra Rosanes, Jeppe fra Lille Nørd, Hip Som Hap, Trio Klezmer og mange mange flere. Du kan se Børnekulturhusets arrangementer i oversigten 'Det sker', downloade det fulde festivalprogram nederst på siden eller hente dit eget lommelækre eksempler på papir i et af vores huse.

Amager Børneteater Festival arrangeres af Kultur S (kulturhuse og biblioteker i 2300 S) og den selvejende institution Teater Zebu. Finansieringen er primært fundraising i både offentlige puljer og hos private fonde, via billetsalg og en delvis egenfinansiering fra de medvirkende kulturinstitutioner. I 2019 er vi blandt andet støttet af Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg, Statens Kunstfond og Københavns KOmmunes Musikudvalg.

Følg Amager Børnemusikfestival på facebook hvor de deltagende institutioner udover festivalprogrammet også reklamerer for relevante koncerter og workshops resten af året.