Arkitektur på kasser

Huset har, i samarbejde med arkitekt Julie Dufour, udviklet 3 aktiviteter indenfor arkitektur, rum- og materialeforståelse.

Det særlige ved disse aktivitetskasser er, at du som underviser, selv står for formidlingen og faciliteringen af indholdet. Kasserne skal altså opfattes som undervisningsmateriale, man frit kan komme og benytte når klassen er på eskursion. Personalet i Børnekulturhus Ama'r står selvfølgelig klar med gode råd og svar på spørgsmål.

Herunder kan du læse mere om hver enkelte aktivitet. Du kan også downloade PDF-versionen af de individuelle lærevejledninger, således at du kan orientere dig i materialet inden I kommer til ekstern undervisning.

Kasse 1: Hvem bor her?

Tag med på jagt efter 11 helt forskellige dyr, som har forladt deres naturlige habitat og nu gemmer sig i Børnekulturhusets forskellige rum. Formålet med opgaven er at styrke børns evne til at læse en plantegning. Ligeledes styrkes børnenes skaberforståelse når de selv skal til at være arkitekter. Hvordan bor dyr egentlig, hvis de optimale omgivelser skal bygges og hvad hvis det hele er fantasi?

Indholdet er målrettet indskolingen samt skolegrupper i børnehaven.

TIL BØRNEHAVEN: Kassen indeholder også en nedskaleret version, som kan benyttes af mindre børnehavebørn. Her skal dyrene findes ved hjælp af et kort.

Kasse 2: Mægtig morsom motion

Klassen skal i grupper udvikle et spil, som tager udgangspunkt i husets arkitektur og rumlighed. Med en pose fuld af småredskaber skal hver gruppe forholde sig, til de omgivelser de er blevet tildelt, udvikle et sæt spilleregler og videreformidle dette til en ny gruppe.

Indholdet er målrettet folkeskolens mellemtrin.

Kasse 3: Materialejagt

Hvilke materialer benytter arkitekter til byggeri og hvorfor? Denne aktivitet faciliteres udendørs og har fokus på den taktile del af materialeforståelsen. Kan noget virke blødt selvom det er et hårdfør materiale? Sanserne skal aktiveres og overflader undersøges ved hjælp af papir og kul. I opgavens anden del arbejder klassen med formforståelse og laver en collage af geometriske figurer og mønstre.

Materialet lægger op til reflektion og dialog.