Breakdance Øvede (4. kl +)

Udvidet break 4. kl.+ er for dem, der har gået mindst et halvt år og er minimum 9 år.

Holdinstruktør: Mikael Santana, Danser

I Udvidet break er der selvfølgelig nogle fælles rutiner, men undervisningen handler også om, at man begynder at træne sine egen rutine med sine egne moves. Så hvis du har lyst til at træne og blive bedre, så er break for øvede for dig!

Breakdance har været en kendt del af streetkulturen gennem snart 40 år. Men hvor dansen tidligere hang meget sammen med amerikansk kultur, så er den i dag et globalt fænomen. Udtrykket i dansen kommer ved, at den enkelte b-boy og b-girl sammensætter de fire elementer – toprock, downrock, powermoves, freezes – på sin egen måde. Derfor handler dansen også om at turde være sig selv og finde frem til sit eget udtryk.

I børnekulturhuset oplever vi stor interesse for at breake, og har efterhånden nogle super dygtige store børn. Derfor holder vi af og til et breakbattle, hvor børnene i kendte rammer kan prøve at deltage i en ægte breakdancekonkurrence – og selvfølgelig blive motiverede af at se de større børn og dygtige voksne fra miljøet.