Lys-fotografi

Lav fantastiske fotos med hele klassen. Forløb for 6. klasse og opefter

Lys er grunden til at universet, jorden og alle levende væsener på planeten er opstået, og det er også gældende for fotografiet. Ordet fotografi betyder at male med lys og ved denne teknik kan man male med lyskilder for at skabe et lysfotografi. For ikke så længe siden var fotografiet en langsom og dyr proces, men med det digitale fotografi og diverse smart devices er det blevet et hastigt og nemt tilgængeligt medie.

I forløbet sætter fotograf Thue Holdt Petersen fokus på det fotografiske håndværk og arbejdet med lys. I forløbet arbejder vi blandt andet med teknikken i kameraet, fotografiske begreber som lukketid og eksponering, konceptet ’tid’, fotografiets elementer og fornemmelsen for rum. Kreativitet og eksperimenteren hænger uløseligt sammen og vi vægter de kreative og innovative processer højere end den tekniske viden.

Lysfotografi arbejder med udviklingen af elevernes forestillingsevne; man maler noget man ikke kan se og skaber mulighed for at udtrykke sig kunstnerisk og bruge fantasien. Intentionen er at skabe en nysgerrighed til fotografiets verden, som kan komme ud af klasselokalet, skabe lyst til kunst i andre sammenhænge og berige oplevelsen af lys i hverdagen.

Man melder sig til et samlet forløb a’ 3 dage fra kl 9 – 13. Alle undervisningsgange foregår i Børnekulturhus Ama’r. Forløbet er gratis for skoleklasser på Amager

Følgende datoer er ledige:
Mandage: 7. september, 21. september, 28. september
Tirsdage: 8. september, 22. september, 29. september
Mandage: 5. oktober, 19. oktober, 26. oktober
Tirsdage: 6. oktober, 20 oktober, 27. oktober
Mandage: 2. november, 9. november, 16. november
Tirsdage: 3. november, 10. november, 17. november
Mandage: 11. januar, 18. januar, 25. januar
Tirsdage: 12. januar, 19. januar, 26. januar
Mandage: 1. februar, 8. februar, 22. februar
Tirsdage: 2. februar, 9. februar, 23. februar