Pigerne overtager øvelokalerne

I vinterferien lægger Børnekulturhuset hus til JazzCamp for Piger, der er et undervisningstilbud for piger i alderen 10-15 år.

JazzCampen er et landsdækkende initiativ, startet af Copenhagen Jazz Festival og JazzDanmark, der ønsker at sætte fokus på kønsbalancen i fremtidens musikerlandskab. JazzCamp for Piger 2016 udvider deltagerantallet og kommer ud til flere nye områder, når ca. 170 piger kaster sig over jazz og improvisation på 12 forskellige camps fordelt over hele landet. JazzCamp’en afholdes under Vinterjazz i skolernes vinterferie og blandt de nye steder i år er Sønderborg, Hjørring, Svendborg, Amager med flere.

Initiativet er en reaktion på rapporten “Kønsbalancen i Rytmisk Musik” fra 2011, der slog fast, at kun ca. 20 procent af musikere, undervisere og beslutningstagere i musikbranchen er kvinder. JazzCamp’en er ikke det eneste projekt, der er opstået i kølvandet på rapporten, men det er et af de initiativer, der skal styrke en bæredygtig fødekæde for en ny generation af kunstnere.

JazzCamp for Piger er skabt i tæt samarbejde med landets musikskoler og institutioner. Undervisningen varetages af af et udvalg af landets bedste unge musikere. Kenneth Hansen, festivalleder for Copenhagen Jazz Festival, udtaler: “JazzCamp for Piger er en ny måde at forholde sig til den manglende kønsbalance i rytmisk musik. Det er vigtigt at skabe et langsigtet projekt, som sætter ind, hvor pigernes interesse for musikken begynder. Det gør vi ved at lave et fællesskab kun for piger, hvor der er plads og tryghed til at prøve kræfter med ‘svære instrumenter’ og improvisation.”

Læs mere om campen på www.jazzdanmark.dk