Søren Kierkegaard i rummet et favntag

Et scenekunstnerisk skoleforløb for 4, 5 og 6 klasser

Seks klasser fra Amager får mulighed for at indgå i skabelsen af Børne-Kulturpiloternes næste labyrint "Søren Kierkegård i rummet". Et scenekunstnerisk forløb, som munder udi en sanse/teater labyrint på toppen af Sct. Elisabeth hospital.

Vi inviterer mellemtrinnet på en scenekunstnerisk workshop med scenograf og billedkunstner Maria Lau Krogh og skuespiller Ruth Lerche. Disse workshops er gratis og udbydes i uge 36, 37, 38 og 39. Hver gruppe/klasse får to møder med kunstnerne, en workshop i Børnekulturhus Ama’rs værksted samt en vandring i det sam-skabte univers.

Hvad er en sanse/teater labyrint?

Normalt når man går i teatret, sidder man bænket og kikker op på scenen. I en teater-labyrint bevæger publikum sig rundt gennem en række af rum, som udgør hver deres scene. Publikum bliver lukket ind i grupper på 6-8 personer og guides herefter gennem labyrinten. Tanken er at give en mere sanselig oplevelse, det er totalteater hvor publikum bliver en del af historien og den levende installation. De interagerer med de scenografiske løsninger og med performerne, publikum bliver fx selv en del af besætningen på et skib eller et sørge optog for Hamlets far.

Det er ikke første gang vi har skabt en spektakulær labyrint, vi lavet kæmpe universer over Salvador Dali, Titanic, Hamlet m.fl. Denne gang lægger vi arm med den store danske filosof Søren Kierkegård.

” Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns” vil udlægges på alle mulige tænkelige scenekunstneriske måder. Tilslut iscenesættes resultaterne i en labyrintisk udstilling, hvor publikum inviteres til at bevæg sig fra rum til rum, og opleve børnenes bud, undersøgelser og refleksioner over filosoffens ord og person. Den afsluttende labyrint vil både være tilgængelig for skoleklasser og publikum udefra i uge 41 og 42.

Projektet er støttet af Amager Vest Lokaludvalg.

Lyder det som noget for din klasse, så tilmeld dig på mobil: 51525923 / 27156823 eller på mail: j55z@kk.dk

Da vi har begrænsede pladser, er det først til mølleprincippet

Børne-Kulturpiloterne er et kulturprojekt som har til huse i Urbanplanen. Her kan børn og unge gå til kultur og blive kulturiværksættere. Gruppen af børn og unge, som går til kultur, kommer fra hele Amager. Børne-Kulturpiloterne har eksisteret siden 2009 og har siden 2018 hørt ind under Børnekulturhus Ama’r.

Vi har til huse på Solvang Bibliotek, hvor vi mødes hver tirsdag med børnegruppen. Børne-Kulturpiloterne ønsker at skabe synergi og samarbejde på tværs af bydele, etnicitet og alder. Med kulturen som værktøj og gennem nytænkende brugerinddragelse, arbejdes der på at skabe identitet, tilhørsforhold og medborgerskab i lokalområderne - på tværs af bydelene.

Uge 36

Fredag den 6. september kl. 8.30 - 13

Uge 37

Onsdag den 11. september kl. 8.30 - 13

Torsdag den 12. september kl. 8.30 - 13

Fredag den 13. september kl. 8.30 - 13

Uge 38

Onsdag den 18. september kl. 8.30 - 13

Uge 39

Onsdag den 11. september kl. 8.30 – 13

Uge 41

Skole forestillinger hele ugen.