Solskinstunnel

Kreative solskinsmønstre skal skabe tryghed og en sikker skolevej under Peder Lykkes Vej

Tunnelen under Peder Lykkes Vej virker ikke ligefrem indbydende. Hverken for Jasmin på 8 år, som hver dag skal til og fra skole og institutioner nord for Peder Lykkes Vej eller for Kjeld på 83, som trisser en formiddagstur til Peder Lykkecentrets aktivitetscenter for ældre syd for Peder Lykkes Vej. Trods renovering med ny belysning og nypudsede vægge i sommeren 2017 vælger mange stadig hellere at krydse den trafikerede vej ovenover fremfor at bevæge sig sikkert under jorden.

Måske fordi det i virkeligheden ikke føles så sikkert dernede i tunnellen.

Det vil forhåbentlig ændre sig. I fremtiden vil turen under vejen ikke kun være den sikreste måde at krydse den trafikerede Peder Lykkes Vej. Den vil samtidig byde alle på en lys, varm og æstetisk kunstoplevelse, når trekanter og mønstre af prismer vil symbolisere refleksionerne fra solens stråler.

Omkring 300 børn fra de omkringliggende børnehaver, flere klasser på Peder Lykke Skolen, de ældre fra Peder Lykke Centret og kunsthold fra Børnekulturhus Ama’r arbejder i øjeblikket på højtryk – kyndigt guidet og vejledt af billedkunstner Maria Lau Krogh – med at færdiggøre de over 300 plader, som efterfølgende skal monteres i skønne livsbekræftende mosaikker i tunnellen.

Målet med projektet er – ud over at give alle deltagende børn og voksne en kunstnerisk og kreativ oplevelse i samspillet med kunstner Maria Lau Krogh -  at alle nuværende og kommende elever på Peder Lykke Skolen får kendskab til tunnelen – deres sikre skolevej. Projektets børn fra skole og børnehaver bliver ambassadører for tunnelen, og ambitionen er, at der skal laves opfølgende forløb og events hvert år, således at nye skolebørn også får et ejerskab for tunnelen.

Solskinstunnellen fejres med en stor fernisering 18. maj (tidspunkt kommer).

De deltagende parter i projektet er Københavns Kommunes Teknik- og miljøforvaltning, Peder Lykke Skolen og nærområdets børnehaver, Børnekulturhus Ama’r, Børnekulturpiloterne, Partnerskabet og kunstner Maria Lau Krogh. Og selvfølgelig over 300 børn, voksne og ældre fra nærområdet.