Tegning og billedfortælling (2. kl +)

Fantasifuld billedfortælling med skøre påfund.

Underviser : Roar Lerche, visuel designer.

ILLUSTRATION, GRAFIK & ANIMATION.

På holdet tegning åbner vi en kæmpe dør ind til fantasien. Vi tager udgangspunkt i børnenes egne ideer og fortællinger. 

Gennem forskellige små øvelser med teknikker, tips og tricks bliver vi bedre til at bruge forskellige tegneredskaber og til at tegne rummeligt, med skygger og meget mere. I øvelserne vil vi nogle gange tage udgangspunkt i det helt simple og andre gange kigge på og efterligne specifikke illustratorers måde at tegne på. På denne måde forsøger vi at udvide elevernes forståelse af hvad tegning egentlig er.

Vi veksler mellem at tegne og skitsere. På denne måde øver eleverne sig i, at der ikke er noget forkert eller rigtigt når man tegner. 

Vi vil arbejde med analoge tegneredskaber som bly, farveblyanter og tusch og så vil vi arbejde med digital tegning på iPads i programmet ProCreate. I digital tegning hersker de samme teknikker som når man tegner i hånden, dog kan man pludselig tegne med vilde pensler og effekter som kan give tegningen det ekstra vilde pift. 

På dette hold får børn med passion for skøre påfund og lysten til at tegne muligheden for at få udlevet deres ideer og udvikle sig til noget mere. Vi fokuserer ikke på at skabe det perfekte. Vi tager udgangspunkt i det vi kan.