DANSEHOLD

I Børnekulturhus Ama’r tilbyder vi danseundervisning for børn i alle aldre. Uanset om dit barn er vild med MGP-dans, klassisk ballet, moderne dans eller elsker hiphop, breakdance eller streetdance, så vil der være dansehold, som passer.

På holdene for de mindste bliver dansen introduceret gennem teknikøvelser og sjove lege. Vi arbejder med de mest grundlæggende elementer i dansen og udvikler herigennem børnenes sans for musikalitet, rytmik, kropsbevidsthed og bevægelse.

På de lidt ældre hold træner vi forskellige danseteknikker og arbejder med improvisation og fortolkning. Vi arbejder med balance, smidighed og koordination i dansen. Danserne lærer forskellige koreografier, men improvisation og selvstændig komposition prioriteres også.

På breakhold og hiphopdans arbejder børnene med fælles rutiner, men undervisningen handler også om at begynde at træne og komponere egne rutiner med personaliserede moves.

Streetdance er for dem, der ønsker at prøve kræfter med blandede urbane dansearter. Her mixes de mange forskellige stilarter fra jazzdance og moderne dans til wacking og hip hop. Dansen indeholder elementer fra både gymnastik, breakdance og house.

Kulturhus med danseundervisning og danseworkshops

Som kulturhus er vi mere end en danseskole. Dansen er kun en del af de mange tilbud vi har i huset. Fælles for alle vores kulturhold er, at vores undervisere arbejder professionelle indenfor deres felt. Det gælder også vores danseinstruktører, som alle arbejder professionelt med dansen.  

Danseundervisningen i Børnekulturhuset foregår i vores dansesal eller i Mulighedernes Rum – ligesom vi benytter muligheden for udendørs dans på arealer omkring børnekulturhuset og Musiktorvet, når vi laver opvisninger og optræder for forældre og andre.

Vi afholder ikke dansekonkurrencer og dyrker ikke konkurrencedans i Børnekulturhuset.  Det er vigtigt for os at holde fokus på processen og ikke på resultatet. Derfor holder vi heller ikke et samlet afdansningsbal eller danseopvisning ved sæsonafslutning.

Dog holder vi to gange om året Åbent Hus for alle vores hold og aktiviteter, hvor også vores dansehold kan lave små optrædener mellem de åbne danseworkshops. Og vores breakdancehold og streetdancehold afholder også såkaldte breakbattles, hvor børnene i vante rammer kan afprøve, hvad det vil sige, at deltage i en vaskeægte breakdancekonkurrence.

I breakdance handler det om at turde være sig selv og finde frem til et personligt danseudtryk.
I Break og Leg handler det om, at turde være sig selv og at lege det personlige danseudtryk frem.
Ballet for byens mindste balletdansere og ballerinaer
I breakdance handler det om, at turde være sig selv og finde frem til et personligt danseudtryk.
Dans for de mindste og deres forældre
Ballet for byens børn i 1.-3. klasse
I breakdance handler det om, at turde være sig selv og finde frem til et personligt danseudtryk.
Dans for de små og deres forældre
Holdet er for børn, der tidligere har danset moderne dans – hos os eller andre steder.
Udvidet break 4. kl.+ er for dem, der har gået mindst et halvt år og er minimum 9 år.
Dansefeber er en god introduktion til dansens verden. Så kom med og lad dansefeberen ramme dine fødder.
Dansefeber er en god introduktion til dansens verden. Så kom med og lad dansefeberen ramme dine fødder.