Corona-virus

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune er lukket eller ændret pga. corona-virus. Læs her, hvordan de forskellige områder fungerer i de næste uger, og hvordan du kommer i kontakt med os.

 

Læs mere på kk.dk/corona

 

HUSETS HISTORIE OG ARKITEKTUR

Siden 1994 er Kulturhus Ama’r blevet større og større. Vi voksede med tiden ud af en skurvogn på Øresundsvej og de lånte lokaler i det lokale medborgerhus. I februar 2013 stod børnenes eget kulturhus færdigt som del af Amager Kulturpunkt.

Et hus på børnenes præmisser
Huset er tegnet af Dorthe Mandrup Arkitekter på baggrund af de fremtidige brugeres ønsker. Gennem to år afholdte kunstneren Kerstin Bergendal en række workshops med børn fra kvarteret. Her talte, tegnede og skabte de i fællesskab ideer til det børnekulturhus, de drømte om. Resultatet af børnenes fantasi blev det skæve og farverige hus, vi kender i dag. Inde bag den røde ballon og de store lyse vinduer åbner huset sig op for aktiviteter i Mulighedernes rum, Værkstedet, Dansesalen, Toppen og Hulen. Med klatrevæggen og de mange overraskende, krøllede og kringelkrogede rum er Børnekulturhus Ama’r altid klar til børnenes besøg og lege.

Prisbelønnet arkitektur
I 2013 vandt Børnekulturhus Ama’r titlen som årets byggeri. Læs mere under ”Artikler”.