Husets historie og arkitektur

Børnekulturhus Ama’r har eksisteret siden 1994. Først i en skurvogn op Øresundsvej, som vi hurtigt voksede ud af, senere i lånte lokaler i det lokale medborgerhus, og nu i vores helt eget kulturhus. Vores nuværende hus har stået siden 2013, og er den del af Amager Kulturpunkt, der også rummer spillestederne Beta og Amager Bio, Børneteater ZeBu, seniorkulturhus Loftet og værkstedet Huset. 

Et hus på børnenes præmisser
Huset er tegnet af arkitekturfirmaet 'Dorte Mandrup' på baggrund af de fremtidige brugeres ønsker, nemlig Amagers børn. Gennem to år afholdte kunstneren Kerstin Bergendal en række workshops med børn fra kvarteret. Her talte, tegnede og skabte de i fællesskab ideer til det børnekulturhus, de drømte om. Resultatet af børnenes fantasi blev det skæve og farverige hus, vi kender i dag. Inde bag den røde ballon og de store lyse vinduer åbner huset sig op for aktiviteter i Mulighedernes rum, Værkstedet, Dansesalen, Toppen, Det Røde Rum og Hulen. Med vores kæmpe klatrevæg og de mange overraskende, krøllede og kringelkrogede rum er Børnekulturhus Ama’r altid klar til børnenes besøg og lege.

Prisbelønnet arkitektur
Børnekulturhus Ama'r har gennem tiden modtaget adskillige priser siden husets opførelse. I 2013 kårede bland andre magasinet 'Byggeri' Børnekulturhus Ama’r til årets byggeri. Læs mere under 'Presse om huset'.