THELONIOUS - for indskolingen og mellemtrinnet

Oplev den prisbelønnede jazzforestilling THELONIOUS - en visuel og musikalsk rejse ind i Thelonious Monks musik.
Billede
Forestillingsbillede
Fotograf
Rudy Callier

Forestillingen Thelonious er en prisbelønnet audiovisuel forestilling af Belgiske Zonzo Compagnie i samarbejde med jazztrioen 'De Beren Gieren'. Der er ingen dialog i forestillingen og musikken er udelukkende Thelonious Monks kompositioner hvor af flere med tiden er blevet jazz standards.

Thelonious Monk var et musikalsk geni, der skubbede til jazztraditionens grænser med sin vilde brug af avanceret rytmik og harmonik. Han opvoksede under fattige kår, begyndte at spille klaver hos naboen og forblev 'uskolet' i sit udtryk. Musikkens opfindsomhed afspejles i en livlig videoscenografi, der som musikken er både legesyg og finurlig. Trioen interagerer med børnene og mimer mange af Thelonious Monks kendetegn som hans brug af hatte, hans måde at agere på til koncerterne og hans spillestil.

Alt i alt en super-velspillet iscenesat koncert, hvor musikken og musikhistorien er i fokus og understøttes af sceniske virkemidler.

Praktisk

Forestillingen spiller 2 gange mandag den 22. august 2022. Kl 9.00 og 11.30 og varer ca 1 time. Vi har lånt teatersalen hos vores gode nabo Teater ZeBU.

Tilmelding

Forestillingen er gratis for folkeskoler i Københavns Kommune. Tilmelding hos Maja Romm i Børnekulturhus Ama'r på mail vu5s@kk.dk