Haven og Fælles Frø

Med vores nye have og en frøbank sætter vi fokus på byens natur og biodiversitet.

Velkommen i haven!

I forår og sommer 2021 har vi etableret en lille have. Her finder du planter, buske, krydderurter og et lille frugttræ.

I haven er også en frøbank fra Fælles Frø. I den finder du forskellige frø, som har hjemme i den danske natur. Det kaldes også for hjemmehørende frø. Frøene er nøje udvalgt som gode bidrag til byens insekter, bier og mennesker.

Hos Fælles Frøs frøbanker kan du hente frø som kan plantes i grøftekanter, fortovssprækker, haver og plantekasser. Efter du har plantet dem, så husk at kigge til dem. Hvordan klarer de sig? Kan du se om de tiltrækker nogle bier? Hvor lang tid tog det egentlig fra frø til blomst?

Når frøerne er vokset til planter, og planterne begynder at visne, er det tid til at høste de nye frø og aflevere dem igen hos Fælles Frø. Ved at følge planten fra frø til høst kan du opleve plantens forskellige stadier, hvordan den ændrer sig og hvilke forskellige insekter den får besøg af. På den måde kan vi både sprede viden om planterne til alle Københavnere og sprede en masse frø.

Om projektet

Fælles Frø er et samarbejde mellem foreningen TinkerTank, Sundby Bibliotek, Kvarterhuset, Kulturhuset Islands Brygge og Børnekulturhus Ama’r.

Frøbankerne er udtænkt og bygget af TinkerTank og opsat ved de 4 kulturhuse. Frøbankerne er både et sted til at hente frø, men også et sted hvor københavnerne kan finde viden om de planter de spreder og hvordan de kan høste frøene som andre kan hente. Fælles Frø er et sted både til praktisk handling og til at forstå planterne omkring os bedre.

Fælles Frø er støttet af København Kommunes Biodiversitets Pulje. Puljen arbejder for at skabe mere og bedre natur i København, sammen med københavnerne selv.