min_ama*r_story

Lokalhistorie møder Amagers ungdomskultur.

Kender du historierne om Amager og hollænderne, som kom hertil i 1600-tallet. Og om Amagerdragten, som signalerede et tilhørsforhold og fungerede som reklamesøjle for kvalitet på markedspladsen?

I 5 måneder har unge fra Amager arbejdet med deres egen Amagerdragt og fortællingen om, hvad der knytter dem stedspecifikt til øen.

Projektet hedder ’min_ama*r_story’, og er udviklet i et samarbejde mellem kostumedesigner Lauréline Démonet, Museum Amager og Børnekulturhus Ama’r. 

Den oprindelige Amagerdragt var ekstravagant og fortalte stolt om rødder og vilje til at skille sig ud.

Med udgangspunkt i den tanke har Lauréline Démonet arbejdet med de unges identitetsforståelse, både som individer og som gruppe. Hvilke fællestræk kan man identificere, når historien om Amagers kulturarv skal fortælles gennem nutidig beklædning?

Det er blevet til 16 helt unikke dragter, som refererer både til den oprindelige Amagerdragt, men også fortæller hver sin historie om de kulturelle miljøer, de unge færdes i på Amager. Hver dragt er iscenesat fotografisk og blev til den afsluttende udstilling placeret mellem ægte dragter fra Museum Amager. 

Det er ikke tilfældigt at projektet bærer navnet ’min_Ama*r_story’. Titlen refererer til Instagram kulturen, hvor vi iscenesætter os selv og skaber parallelle identiteter i vores story.

Projektet er færdiggjort i april 2019 og kan fremover opleves i børnekulturhusets caféområde, hvor fotos af dragterne er udstillet permanent.