Puppet Junior Festival

Puppet Junior Festival er en udendørs dukketeaterfestival i København for børn og deres voksne. Festivalen afvikles hvert andet år i udvalgte bydele, men altid på Amager.

Festivalen er gratis og bringer det bedste af dansk og udenlandsk dukketeater til de københavnske byrum, dér hvor børnene bor og leger. Ud over dukketeater af højeste kvalitet byder festivalen på værksteder med professionelle kunstnere. Festivalen, den eneste af sin art i København, arbejder tæt sammen med lokale aktører, der sikrer festivalens lokale forankring og børnenes medejerskab. 

Puppet Junior har eksisteret siden 2006. Den udsprang oprindeligt af Copenhagen Puppet Festival, men har siden 2009 stået på egne ben.

Puppet Junior Festival er opstået ud fra en stor kærlighed til teater med dukker. En kærlighed og nysgerrighed festivalen gerne vil dele med så mange københavnerbørn som muligt! Med festivalen ønsker vi at udforske, hvordan vi med dukketeater og iscenesættelse kan ændre vores brug og opfattelse af vores ”daglige” byrum. Dukketeater er et magisk værktøj. Dukker kan fortrylle og forføre, overraske, inspirere og skabe illusioner ud over det muliges kunst. 

Om Puppet Junior Festival

Puppet Junior er et samarbejde mellem flere bydele i København og afholdes hvert andet år. Vil du se hvor og hvornår næste Puppet Junior løber af stablen, kan du følge nedenstående links.