Komponist-Camp

KomponistCamp i skolernes sommerferie – et samarbejde med Dansk Komponist Forening.

På KomponistCamp arbejder de deltagende børn sammen med fire professionelle komponister og musikere. I en hel uge fordyber de sig i musik, klange og lyd. I 2021 var KomponistCampen i uge 26, den første uge af skolernes sommerferie. 

En uge på Komponist-Camp byder typisk på

  • Introduktion til forskellige måder at gribe komposition og improvisation an på
  • Workshops i mindre grupper.
  • Mulighed for at arbejde med stemme, krop, instrumenter (både kendte instrumenter og dem vi selv bygger), lyd, klange og elektronik.
  • Små inspirationskoncerter med instruktørerne, der alle er professionelle komponister og som laver musik på meget forskellige måder.
  • Masser af hyggeligt samvær med andre musikglade børn.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage i campen, kun lysten til at fordybe sig i musikkens udtryk sammen med andre børn/unge og dygtige undervisere. Men er man allerede i gang med at spille et instrument eller skrive sin egen musik er der mulighed for at tage det med.

Campen henvender sig til børn i alderen 10-16 år. Til workshops og introduktioner inddeles børnene i grupper efter alder.

Campen er et samarbejde mellem Dansk Komponist Forening og Børnekulturhus Ama’r.

På den første camp i sommeren 2017 deltog 24 musikglade børn

”Det er meget anderledes, end jeg havde forventet. Jeg troede, at vi skulle skrive en masse og kun spille musik, men de musiklege, vi laver, er faktisk rigtig sjove,” siger Sigurd Snekkersteed på 13 år.

Sigurd har før gået til guitar, men stoppede efter et halvt år. I dag har han spillet på alt lige fra xylofon til cello. Nu overvejer han at samle guitaren op igen.

”Musik er blevet meget mere spændende og udfordrende efter at have været her. Jeg har lært, at det ikke bare er kedeligt at gå til musik.”

Find hele artiklen, som var i Kids News 14. juli 2017 nedenfor.